18 Nisan 2012 Çarşamba

Kan-gu-ruu

    Merhaba , İlk yazımda blog adımı kan-gu-ruu yapmamın nedenini açıklayacağım.Çoğu hayvanı sevmeme rağmen kanguru ve komodonun yeri ayrıdır.Bu yüzden blog umu kanguru temalı yapmaya karar verdim.Lafı uzatmadan tarihçeye geçiyorum : 
    Beyazlar Avustralya kıtasına ilk kez ayak bastıklarında sahilde onları yerliler karşılamış. İki taraf da birbirinden tedirginmiş ama bakmışlar ki kimsenin kimseye zararı yok, beyazlar yanlarında getirdikleri hediyeleri Avustralya yerlilerine vermiş. Onlar da sevinmişler. Kendilerince karşılık vermişler. İki taraf da böyle karşılıklı birbirine yoklarken yanlarından zıp zıp zıplayan bi hayvan geçmiş. Beyazlar ilk kez görüyolarmış bu hayvanı. Acayip ilgilerini çekmiş tabi. O sırada yanlarından bir tane daha geçmiş aynı hayvandan. Beyaz adam, yerlilerin şefine dönüp tane tane sormuş, "Ar-ka-daş. Bu hayvanı biz ilk kez gö-rü-yo-ruz. Bu-nun a-dı ne? Siz bun-lara ne diyor-sunuz?" Adam bir yandan da hayvanın gittiği yönü gösteriyomuş. Yerli, beyazın gösterdiği yöne doğru bakmış, kafasını sallayıp: "Kanguru, kan-gu-ruuu" demiş. Beyaz adam da, "Haaa, anladııım. Kanguru. Çok güzel bi isim gerçekten. Hahaha... Kan-gu-ruu" demiş. 
  Aradan bi zaman geçmiş. Beyazlar uygarlığı taşımışlar Avustralya'ya. Bu arada yerlilerle ilişkiler gelişmiş. Onlar da İngilizce'yi çat pat çözmüş. Bir süre sonra ortaya çıkmış ki, kanguru meğer bizim anladığımız kanguru değilmiş. Bu, yerli dilinde, "Ne diyorsun sen yabancı?" demekmiş.

2 yorum: