19 Nisan 2012 Perşembe

BLACK

  Bugün sizlere film arşivimde her zaman en üstte yerini koruyacak olan ''BLACK'' adlı hint filmini sunacağım. Black'i izleyene kadar hint filmlerine karşı bir antipati beslemişimdir.İnsanlar önyargılardan kurtulmak istemelerine rağmen bunda çok başarılı olamıyorlar.Ben de  bu insanlara bir örnek teşkil ediyorum sanırım. Filmi bir öğretmenim aracılığıyla keşfettiğimi de söylemeden edemeyeceğim.

  Uzun uzun filmi anlatmak istemiyorum. Filmi siz izleyenlere bırakayım.Filmden sıkılmayacağıza garanti de verebilirim. 
           Film kısaca 2 yaşından itibaren sağır ve kör olan Michelle'in karanlık dünya içerisindeki kontrol edilemez bir dönemin içinden öğretmeni Debraj yardımıyla çıkarılmasını anlatıyor.Michelle'in geç de olsa başarısını gözler önüne seriyor.Hiçbir şey görmeyip duymayan bir insanın inanılmaz başarı ve azim öyküsü beni uzun uzun düşündürüyor.Gerçek azim ve başarının engeli ne olabilir? Elimden geldiğince az ayrıntıya girdimm izleyince bana hak vereceksiniz.


            İnsani etkileyen en çok sahnenin olduğu film olarak nitelendirilebilir.Biraz da duygusalsanız yanınızdan peçetelerinizi ayırmamanızı tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. Bu bana izlememi söylediğin film değil mi?
    Bir türlü izleyemedim :/

    YanıtlaSil
  2. Evet kesinliklee izlemelisin :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir film, ağlamaktan başım ağrımıştı. Normalde izleyince tavsiye edilir. Ben ise arkadaşın pc'sinde kayıtlı filmi sildim ki benim gibi üzülmesin. Normal değilim biliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Evet çok güzel ve duygu yüklü bir filmdi. Ama bunun yanı sıra izleyenlere çok şey kazandırdığını düşünüyorum.Bu yüzden benim önerim arkadaşınızı böyle bir filmden mahrum bırakmamanız :) Buarada hangimiz normaliz ki :)

    YanıtlaSil